ig   fb   cfbu   exesport

Mladší žáci BLUE - 7. koš - Nehvizdy - 4. 11. 2017

(Ne)šťastní hráči týmu blue po propadu do 8. koše

Na třetí turnaj sezony se naši mladší žáci blue vydali pořádat do Nehvizd. Poprvé bez posil ve formě známých jmen z týmu black se utkali s celky Texasu, Sparty a Kunratic.

První zápas byl tragédií - jak pro oči trenéra, tak i pro oči rodičů a snad i pro ty hráčů. Náš výkon měl s florbalem pramálo co společného. Ani prohra 10:0 nebyla adekvátní. S bolavýma očima jsme se po zápase zdekovali do kabiny a svěřenci si odposlechli pár moudrých slov jejich trenéra.

Další zápas se měl odehrát se Spartou, která má rozhodně o dost děsivější pověst než Texas. U brány jsme si vytyčili jasný cíl - nedostat dalších deset gólů. Překvapivě se tento cíl podařilo splnit a to hlavně díky markantní změně k lepšímu v naší obraně. Dokonce se nám (Aleši Machovi) i podařilo vstřelit gól. Prohra 7:1 pro nás znamenala čekání do 14:20 na ultimátní souboj o setrvání v sedmém koši, pomyslnou třešničku na pomyslném dortu (pořádání).

Ultimátní souboj Falcon vs. Start 98 byl spíše takovou soutěží o to, který z týmů bude pomaleji běhat. Kombinačně nám toto ale vyhovovalo, jelikož kolem stojících hráčů se přihrává o dost lépe. Dominik Žižka dokonce vstřelil první gól. Ale bohužel, nechali jsme se ukolébat a obrana šla opět do kopru - a tak jsme Start nechali dát 4 dost jednoduché góly.

Co se týče výkonu hráčů - ten nejlepší předvedl asi Aleš Mach s Honzou Peckou, přesto žádná hitparáda. Nutno také zmínit Nováčka v našem dresu - Metoděje Tůmu, který by, vzhledem ke své, dost běhavé povaze, mohl být dost znatelnou posilou.

Přesto na turnaji najdeme velká pozitiva. Ta se skrývají v rodičích, kteří nám po celý turnaj pomáhali s pořádáním - rodiče Tečovi, Lencovi, pan Matějovský a také paní Kolářová v občerstvení. Děkujeme!

 

info pro nováčky

florbalové vybavení