ig   fb   cfbu   exesport

Muži B / 10.12.2017 / Kunratice

Úžasná fotka z šatny

Autor článku: Matěj Dalibor

Béčko odehrálo na druhou adventní neděli dva zápasy. Každý úplně jiný. V jednom šlo o florbal, ve druhém o body.

Po úterní nadílce mikulášské jsme očekávali nadílku brankovou. Ve značně omezené sestavě jsme se kolem druhé pustili do křížku s mladoboleslavskými Lions. Sedm statečných na poslední chvíli doplnil čerstvě uzdravený Matěj Dalibor. Ten společně s Danielem Šimáněm a Davidem Budáčem drželi soupeře na naší polovině hřištěm zkrátka. Útočníci si ale také nevedli zle: Jandourek, Veselka i Nejedlý se během první třetiny dostali do zakončení. Po faulu na posledního zmíněného v desáté minutě se Jandourek chopil rozehrávky u soupeřovy branky a Nejedlému naservíroval nahrávku, kterou mladé křídlo s přehledem zavěsilo pod horní tyč. Stav 1:0 vydržel do konce první třetiny a my o pauze spokojeně komentovali dosavadní dění v rohu hřiště.
Druhou část zápasu jsme začali obdobně. Soupeř ale výrazně přitlačil na pilu v napadání naší rozehrávky. To bylo znát a rozehrávka už oproti první části mírně vázla, z čehož plynulo i oslabení našeho útočného projevu. Pro začátek nám ale Lions dovolili zahrát si přesilovou hru. Ta se nám nijak výrazně nepovedla a gól z naší strany tak nepadl. Naopak ze špatné komunikace Dalibora a jinak skvělého Jandourka vzešel gól do naší sítě.
Výrazným momentem byl pak i Veselého zákrok vysokou holí, za který sudí k našemu štěstí neudělili pětiminutový trest, ale pouze klasickou dvojku. Oslabením jsme překlenuli konec druhé a počátek třetí třetiny a udrželi stav 1:1. Zbytek třetí třetiny se odehrál v rovnovážném počtu hráčů na obou stranách. Zkušenější Lions skórovali ještě dvakrát a z Kunratic si vezou zaslouženě tři body.
Zápas byl velmi florbalový a v duchu fair-play. Z naší strany se jednalo o semknutý výkon opět ohlodané sestavy, z níž bychom měli vyzdvihnout výkony útočníků Jandourka a Rydla, který dostával na hřišti více prostoru než obvykle, a beka Šimáněho.

Floorball Club FALCON B 1:3 FBC Lions Mladá Boleslav
Branky (asistence): Nejedlý (Jandourek)

V odpoledním mači naši sestavu doplnili zkušení áčkaři Matěj Vlach a Jakub Ších, kterého jsme tak měli jedinečnou možnost vidět v bratrské spolupráci s mladším Vojtěchem. Připojil se i junior Patrik Koníček. Rozjezd s rozšířenou sestavou nám netrval příliš dlouho a hned od prvních střídáních jsme diktovali tempo. Gólově jsme se však nepředvedli. Zato soupeř ano a to hned dvakrát. To platilo až do konce desáté minuty, kdy se právě zmiňovaná bratrská spolupráce ukázala jako efektivní - Jakub Ších se po nahrávce od bratra trefil přesně bekhendem do dolního rohu soupeřovy branky a snížil tak na 2:1.
Druhá pětice se postupně jevila jako bezzubá směrem dopředu, ale s velmi kompaktní obranou. To v druhé třetině stačilo na vyrovnaný stav 2:2, který opět zařídila bratrská dvojice Šíchů.
Do třetí třetiny jsme šli s rozházenou sestavou. Ta se ale gólově prosazovala a po gólech Nováka a Veselého jsme nakonec zvrátili vývoj zápasu ve vlastní prospěch a tři body jsme si po urputném boji odvezli domů my.
Zápas byl ve vyšším tempu než ten předchozí a výkony vyčníval především brankář Novák, který nám svými zákroky přispěl k výhře a zaslouženě byl po zápase zvolen B-Borcem turnaje.

ForTel TJ Kobylisy C 3:5 Floorball Club FALCON B

Branky (asistence): Jakub Ších (Vojtěch Ších), V. Ších (J. Ších), Michael Novák (Vlach), Veselý (Rydlo), Veselý (Vlach)

 

info pro nováčky

florbalové vybavení