ig   fb   cfbu   exesport

Mladší žáci BLACK - 3. koš - Nehvizdy - 16. 12. 2017

MŽA v Nehvizdech

V sobotu 16. 12. čekal v nedalekých Nehvizdech poslední turnaj v letošním roce na naše mladší žáky Black, který zároveň i pořádali. Před tímto turnajem se ovšem trenérovi sešlo nebývalé množství omluvenek, mezi kterými bohužel nechyběly ani některé tradiční opory. Z mužstva Black zbylo torzo, v podstatě pouze jedna pětka a tak musel trenér sáhnout do rezerv. Pomohl si dvěma hráči, kteří standardně hrají za tým Blue a třemi posilami z mladší kategorie elévů. Sám jsem byl zvědav, jak si s tím náhradníci poradí a zda se jim podaří uhájit koš. No a jak tedy turnaj probíhal?
K našemu prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu z Jesenice, jak se později ukázalo vítězi celého turnaje. Nezačali jsme vůbec špatně, kluci (a holka) bojovali a po dvou povedených akcích jsme první poločas vyhráli 2:1. Ve druhé půli se bohužel projevila fyzická převaha a větší důraz soupeře hlavně před naším brankovištěm. Po několika závarech a nedůrazech v obraně jsme dostali čtyři góly, sami už žádný nepřidali a celkově jsme prohráli 2:6.
Druhý zápas nás čekal proti soupeři Fat Pipe Florbal Chodov Blue, který ve svém prvním zápase dostal od Jesenice naloženo ještě více gólů než my. Pokud jsme se chtěli vyhnout zápasu o udržení, který je vždycky ošemetný, stačila nám tedy s Chodovem i remíza. Na tu se ale ve florbale moc hrát nedá. S Chodovem to byl tradičně velmi dramatický zápas. Ze začátku jsme byli o něco lepším týmem a po povedené akci se nám podařilo otevřít skóre. První půli jsme vyhráli jednogólovým rozdílem, ovšem už na jeho konci začal soupeř přikládat pod kotel. V tom pokračoval i po přestávce, kdy nás hned ze začátku přišpendlil před naší branku. Naši hráči pouze s vypětím všech sil hájili hubený náskok. Pak jsme se naštěstí zase trochu vzpamatovali a hru vyrovnali. Ta se až do konce přelévala ze strany na stranu a stát se mohlo cokoliv. Leč další gól už nepadl a zápas skončil fotbalovým výsledkem 1:0. Bylo to upracované a vybojované vítězství, o to ale cennější.
V zápase o třetí místo nás čekal tým Říčan. Začátek opět nebyl z naší strany špatný a až do stavu 2:2 jsme se soupeřem drželi krok. Pak se nám přestalo dařit střelecky a soupeř nám odskočil do přestávky až na 2:5. Trochu jsem doufal, že na ně Falconi po přestávce vletí, neboť třígólový náskok ve florbale mnoho neznamená. Opak však byl pravdou, což pro mě bylo mírné zklamání. Přišlo mi, že se kluci smířili s porážkou a působili na mě odevzdaným dojmem. Druhý poločas vyhrály Říčany 4:0, celkem jsme tedy prohráli 2:9. Trochu krutý výsledek, o tolik horší jsme myslím nebyli.
Celkově jsme tedy na turnaji v kombinované sestavě obsadili čtvrté místo. Hra se mi v prvních dvou zápasech a v první polovině třetího moc líbila. Slabší chvilku si kluci vybrali až nakonec. Vyzdvihl bych hlavně hru elévů, kteří hráli výborně a i proti starším soupeřům patřili k nejlepším hráčům na hřišti.

info pro nováčky

florbalové vybavení